30 May 2014

Alkisah teman sepejuangan: Cergas dan Selim Melim Selepas Bersalin

Assalamualaikum.


Saya teringat perkongsian salah seorang peserta semasa seminar OMG. Beliau merupakan ibu kepada 2 orang anak dan seorang guru subjek Sejarah. Beliau menceritakan pengalaman bersalinkan anak pertama dan kedua yang berbeza.


Selepas bersalinkan anak pertama, beliau terasa sangat penat, lemah, biasalah orang baru lepas bersalin. Tiada langsung tenaga. Bila dah habis pantang, beliau memulakan tugas sebagai guru di sekolah, beliau rasa penat teramat sangat. Sentiasa mengantuk, sampaikan beliau seringkali tidur di dalam stor sukan. Memang badan sentiasa lesu, stress, tertekan.. Ye lah, badan dah tak larat, kerja-kerja sebagai guru yang tertangguh semakin menimbun balik rumah nak uruskan rumah tangga pula. Bukan itu saja, badan pula semakin membulat, simptom biasa orang lepas bersalin. Mana dia tak stres?


Semasa bersalinkan anak kedua, beliau tekad untuk mencari set berpantang yang tidak pahit alah boleh memberikan tenaga yang berpanjangan. Nak dijadikan cerita, beliau berjumpa dengan satu set bersalin di internet. Beliau pun menggunakan set tersebut sepanjang waktu berpantang.


Ternyata pengalaman beliau tentang kelahiran kedua-dua anak sangat berbeza di mana pengalaman bersalin anak kedua beliau lebih happening! Happening sebab katanya luka bersalin cepat sembuh,
 badan dia sangat sihat dan lebih bertenaga. Kalau kawan-awan nak tahu, beliau siap boleh masak sendiri untuk majlis akikah anaknya selepas 10 hari bersalin.


Part yang paling best bila masuk kerja selepas cuti bersalin, rakan-rakan sekerja pakat tegur:

"Weh, ko ni makan ape ni cepat betul slim. Anak first dulu tak ada pulak macam ni..."


Rupa-rupanya beliau ambil Set Bersalin dan Slim Shaklee. Baru first time cuba. Memang terbaiklah!
Sekarang dah join ahli Shaklee dah pun, sebab nak kongsi kebaikan set bersalin Shaklee yang telah beliau rasai sendiri.

Benda bagus, haruslah dikongsi kan?



Lots of Love,
Noor Aziemah Noor Azman
Supervisor-to-be
Shaklee ID: 1144358

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI