21 May 2014

Set Kurus Lengkap Shaklee

Assalamualaikum.


Gembiranya rasa di hati bila kita dapat membantu orang lain kan? Rasa macam mendapat duit berjuta-juta dalam tangan. Huhuhu. Kawan-kawan tak rasa macam tu? Saya boleh rasa. Sebab tu saya berazam untuk tolong orang lain setiap hari. Macam contohnya, kalau saya tahu apa-apa produk yang memang betul-betul berkesan saya akan share. Hehehe...




Cuba baca tajuk berita kat atas tu. Malaysia negara orang gemuk? Eh betul ke? Kalau nak tahu, berita kat atas tu memang betul. Pada zaman globalisasi ini (cehh, ayat macam dalam karangan!) Malaysia sedang menghadapi masalah kegemukan dalam kalangan rakyatnya. Negara Malaysia berada pada tangga pertama dalam kalangan negara-negara ASEAN dan keenam di Rantau Asia Pasifik yang berhadapan dengan masalah obesiti


Teruknya! Malaysia berada di tangga pertama? Macam tak percaya! Tapi itulah hakikatnya.

Tidak mengapa, jangan risau. Setiap masalah ada penyelesaiannya. Setiap penyakit ada penyelesaiannya.

"Tidaklah Allah menurunkan sesuatu penyakit, melainkan dia  juga menurunkan ubatnya"
(Sahih Bukhari)

Jadi, saya nak share dengan kawan-kawan tentang Full Set Slimming Shaklee.



SET SLIMMING SHAKLEE mempunyai 3 fasa iaitu Fasa Bakar Lemak, Fasa Buang lemak dan Fasa Bina Otot

Fasa Bakar Lemak: Dalam fasa pertama ini ada 2 produk yang memang berkesan iaitu Lecithin dan Omega Guard




Fungsi Lecithin

1. Pemecahan lemak dan kolesterol-Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh badan

2. Pelangsingan- menghalan obesiti pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan yang seimbang

3. Mencantikkan otot dan kulit- membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan

4. Membantu otak kita cerdas-menguatkan memori

5. Membantu penyerapan vitamin larut dalam lemak-Vitamin A vitamin D vitamin E dan vitamin K





Fungsi Omega Guard

1. Agen pemecah lemak sekitar salur darah dan hati
2. Bantu rendahkan paras kolesterol
3. Kesihatan jantung
4. Kesihatan Sendi dan Tulang
5. Mengurangkan selera makan



Fasa Buang Lemak: Dalam fasa kedua ini ada 2 produk iaitu Alfafa Complex dan Herb lax





Fungsi Alfalfa Complex:

1. Membantu merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolesterol dalam darah
3. Menghapuskan kolesterol buruk LDL dari tubuh
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
7. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
8. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati





Fungsi Herb-Lax

1. Pembersihan najis yang tersekat
2. Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
3. Membantu masalah sembelit
4. Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit
5. Ia membantu dalam mengurangkan kepejalan pada perut.



Fasa Bina Otot: dalam fasa ketiga ini ada 2 produk yang disarankan iaitu ESP atau Cinch Mix Shape.




Fungsi Energising Soy Protein (ESP)

1. Awet Muda - Asid amino penting untuk membina otot kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

2. Baik untuk hormon- kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol, mecegah risiko  osteoporosis dan sakit jantung.

3. Pembekal tenaga-membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

4. Membaiki pigmentasi-membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.




Faedah Cinch Shake Mix

1. Indeks glisemik-22 sesuai untuk pengidap kencing manis
2. Dengan Cinch Pro, campuran eksklusif protin diperingkatkan dengan leucine-asid amino
3. Powered by leucine, untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan
4. 24 gram protin setiap hidangan untuk membantu anda berasa puas dan kenyang
5. Tinggi kandungan serat-6gm serat setiap hidangan
6. Glycemic yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga
7. Memberikan 35% atau lebih Nilai Harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
8. Penggunaan soya bebas GMO

Selain mengambil suplemen, ada beberapa petua yang eprlu kita ambil berat untuk menguruskan berat badan. Antaranya ialah:
-Senaman adalah wajib
-Menjaga portion setiap makanan yang diambil
-Elakkan makan makanan yang berminyak
-Kurangkan karbohidrat
-breakfast jangan tinggal!
-Ikuti piramid makanan


Full Set Slimming Shaklee ini memang berkesan. Tak percaya? Cuba lah dulu baru kawan-kawan boleh tahu keberkesanannya. Okay, semoga artikel ini memberi manfaat kepada kalian.


Lots of Love,

Noor Aziemah Noor Azman
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID: 1144358
SMS  Whatsapp: 0126818763
noor_aziemah@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI