The Father of All Food.

By ~Noor Aziemah~ - 07:00:00

Assalamualaikum.


Selamat pagi semua! Selamat hari isnin. Selamat berjuang di tempat kerja masing-masing. Hehehe~
Semalam saya ada berkongsi tentang kebaikan Alfalfa Complex. Hari ini jom kita belajar tentang raja segala makanan ini.
Saya tak sakit. Saya tak perlukan Alfalfa Complex.
Ramai yang mengatakan mereka sihat dan tidak memerlukan Alfalfa Complex. Hal ini menunjukkan mentaliti masyarakat kita yang berfikir bahawa produk ini bertujuan untuk merawat penyakit. NO! Tidak betul sama sekali. Produk ini bukanlah bertujuan untuk merawat penyakit seperti yang difikirkan tetapi bertujuan untuk memperbaiki kesihatan. BAIKI ya bukan RAWAT. Ada beza tu...

Habis tu siapa yang perlukan Alfalfa Complex?
Untuk pengetahuan kawan-kawan, ramai orang boleh ambil produk ini sebagai suplemen harian mereka. Antaranya:

-Ibu menyusu
Alfalfa sebagai milk booster membantu ibu-ibu yang mengalami masalah kekurangan air susu ibu dan di campur dengan ESP yang mampu memekatkan susu dan membuatkan bayi anda mudah kenyang dan tidur lena.

-Mereka yang nak kurus
Kombinasi Alfalfa dan Lecithin merupakan gabungan paling bajet untuk proses menguruskan berat badan yang Shaklee tawarkan. Lecithin bertindak sebagai pembakar lemak (emulsifier) secara semula jadi dan tidak memberikan kesan sampingan negatif, manakala Alfalfa pula bertindak menyahkan lemak-lemak yang telah dibakar oleh Lecithin tadi, terus disingkirkan daripada bahan melalui perkumuhan. Kalau tak ada Alfalfa, memang lemak-lemak itu berjaya dipecahkan, tapi terkumpul dalam badan sebagai toksin. Itu yang tak best tu!

-Penderita Gout
Alfalfa dan Omega merupakan gabungan mantap untuk memerangi gout dan juga masalah sendi. Mereka boleh mengamalkan pengambilan air kosong yang mencukupi, elakkan makanan laut dan produk-produk tenusu seperti keju dan lain-lain

-Mereka yang ada resdung
Penyakit resdung ni serang manusia tak kira tua atau muda, remaja atau dewasa. Jadi, ambil lah Alfalfa Complex kerana ianya merupakan antihistamine semulajadi yang murah dan mudah. Kalau boleh, ambil Vita-C Shaklee agar mendapat kesan yang sangat umph!

-Mereka yang sembelit/Masalah detoks
Sakitnya bila sembelit... Kaki kejang, perut memulas, najis terlalu keras. Kalau ada masalah detoks, pasti banyak toksin terkumpul dalam badan. Alfalfa yang kaya dengan serat sangat sesuai buat mereka yang ada masalah pelawasan, sembelit dan kurang pengambilan serat. Proses ini sangat semula jadi dan tiada kesan negatif.
Lots of Love,
Noor Aziemah Noor Azman
Your Shaklee Indipendent Distributor
Shaklee ID: 1144358
SMS/ Whatsapp: 012 6818763
noor_aziemah@yahoo.com

  • Share:

You Might Also Like

0 jutawan akhirat