2 March 2015

Saat Aku Jatuh Cinta Dengan Dia

Assalamualaikum.


Setiap orang yang bercinta, dia mesti ada sebab tersendiri yang menyebabkan dia kekal dengan seseorang itukan. Kalau tak, mestilah awal-awal lagi dia dah pilih untuk berhenti daripada meneruskan perhubungan tu. Mesti ada sesuatu dalam diri si 'dia' yang membuatkan kita setia dengan dia sampai tak pandang yang lain pun.

Cewahhhh ayat!

Kalah mereka yang bercinta. Hik hik..





Sebenarnya, saya nak share dengan anda semua pembaca blog saya kisah  bagaimana saya boleh jatuh cinta dengan dia ---> ESP. Oh ya, mungkin ada yang tak pernah dengar apa itu ESP?

Kenapa ramai orang sibuk sangat nak minum ESP ni?

Bukan wanita sahaja yang tergila-gilakan ESP tetapi ada juga kaum Adam yang jatuh cinta dengan ESP ni. Kenapa?

Ha... Hanya yang dah cuba ESP ni sahaja yang mengetahui. Sebab itu orang kata, kalau tak kenal maka tak cinta ^_^


ESP-Energising Soy Protein Powder Kesukaan Ramai.
ESP atau Energising Protein Isolate Powder ini merupakan minuman protein yang dicipta di bawah jenama Shaklee. Ia dicipta dengan menggunakan soya yang ada tahap kualiti yang sangat marvelous.




ESP ini ialah produk Shaklee pertama yang saya cuba. Bila dah start cuba ESP ni terus jatuh cinta sebab dapat rasa perbezaan sebelum dan selepas minum ESP ni.

Yang paling ketara ialah saya dapat rasa yang tubuh badan lebih energetik daripada biasa. Okay, pada waktu itu saya seorang budak lepasan SPM, kerja dekat sebuah kilang dekat-dekat dengan rumah. 

Rutin harian saya ialah pagi-pagi keluar rumah dalam pukul 7am pastu jalan kaki pulak ke tempat kerja. Pastu kat tempat kerja memang buat kerja tak berhenti dari pukul 8am sampailah 8pm. Berhenti pun untuk lunch 1 jam, minum petang 15 minit dan solat. Selain tu, buat kerja tak henti-henti sebab production nak kejar target yang sangat-sangat tinggi.

Bila balik rumah pun dah dekat pukul 9pm. Badan memang flat sangat sebab dah terlalu penat setiap hari buat benda yang sama. So, bila saya cuba je ambil ESP ni, Alhamdulillah terus rasa energetik, terus rasa bertenaga, walaupun kadang-kadang tak cukup tidur tapi still boleh buat kerja dengan cergas pada keesokkannya.

Pada masa yang sama, saya perasan yang saya kenyang lebih lama selepas minum ESP ni. Ye lah, waktu itu, saya ada 15 minit je untuk minum petang sebelum start kerja balik, nak makan nasi memang tak sempat. So, minum je ESP ni, Alhamdulillah tahan sampai waktu balik kerja. Jadi sangat sesuai jugaklah bagi mereka yang ada gastrik.

Kulit pun ada perubahan dari hari ke hari. Jerawat makin sukar nak tumbuh. Alhamdulillah....

Melalui pembacaan saya ketika itu, ibu-ibu mengandung yang dah pernah consume ESP semasa hamil dan berpantang pun ramai yang bagi feedback bahawa mereka sentiasa rasa bertenaga even baru lepas melahirkan anak.




So, memang hebatlah ESP ini. Patutlah ramai sangat orang yang sukakan ESP ni.

ESP merupakan non-Genetically Modified Organism {non GMO}
Lagi satu sebab saya jatuh cinta dengan ESP ni ialah ESP Shaklee merupakan non-GMO product. Eh apa benda non GMO soya ni???




Okay, bagi saya explain dalam bahasa yang mudah faham supaya anda semua faham tentang term non-GMO. Mula-mula saya explain pasal Genetically Modified Organism {GMO} dulu ya.

Hasil tanaman contohnya sayur-sayuran dan hasil ternakan seperti ayam daging, kadang-kadang ada banyak kelemahan. Contohnya sayur cepat rosak. Saiz ayam kecil tak seperti yang diharapkan penternak. haiwan ternakan mudah sakit. Masalah-masalah macam ini merugikan pengusah-pengusaha tersebut. So apa yang pengusaha ni buat untuk atasi masalah-masalah ni?

Mereka masukkan genetik benda lain ke dalam sel tumbuhan atau haiwan ternakan tadi so that hasilnya lebih memberangsangkan. Sebab tu ada ayam yang lebih besar lepas kena suntik. Sayur yang lebih tahan lama. So, production lagi besar dan mereka boleh dapat lagi banyak untung. Dan inilah salah satu reason kenapa produk-produk ni boleh dijual dengan harga yang sangat murah.

Tapi, pada masa yang sama genetik asal tumbuhan dan haiwan ni akan berubah. Analoginya seperti di bawah:





Hasilnya:






Tumbuhan atau haiwan inilah yang disebut sebagai GMO. Kalau anda nak tahu, produk GMO ni, sampai lalat pun tak lalu makan tau. Tapi, to tell you the truth, 90% produk di dunia ni ialah GMO produk. Termasuklah soya-soya yang dihasilkan oleh pengilang-pengilang. Malangnya, ramai pengguna yang tidak tahu dan terus menerus makan atau minum produk-produk GMO ni.

Bila dah diubah secara genetik, ada kekurangan lain yang bagi kesan pada tubuh badan kita contohnya menghasilkan toksin pada badan kita, alergi dan boleh juga menyebabkan kanser.

Berlainan dengan ESP Shaklee yang memang sangat istimewa, ianya dihasilkan daripada soya yang tidak diubah secara genetik. Ianya Non-Genetically Modified Organism. Tak ada kes suntik apa-apa, daripada benih sehinggalah penyimpanan semuanya natural dan mesra alam.

Soya Penyebab Mandul?
Mesti anda pernah dengar rumours bahawa soya boleh menyebabkan lelaki mandul. Ada yang kata bahawa soya penyebab kanser.

Bawa bertenang bawa bersabar, sebenarnya soya bukanlah penyebab kemandulan bagi lelaki atau kanser atau keburukan-keburukan lain. Buktinya, cuba kita tengok sejak bertahun-tahun dulu orang Jawa makan tempe yang diperbuat daripada soya setiap hari. 

Alhamdulillah, sihat walafiat je. Bukan sahaja sihat, malah bijak-bijak belaka. See, tak ada masalah pun makan soya hari-hari.


ESP Minuman Protein Terbaik Di Dunia

Alhamdulillah, bersyukur rasanya Allah pertemukan dengan ESP ni. Bermula dengan hanya nak cuba-cuba sampai boleh jatuh cinta sebegini. Hari-hari berlalu rasa tak sah kalau tak minum. Memang macam orang bercinta sungguh. Apatah lagi sekarang saya masih study, so selalu lah skip breakfast.

Tapi nasib baik ada ESP, setiap pagi saya bancuh satu sudu ESP bersama minuman lain contohnya milo ke, vico ke, kadang-kadang, juice orange peel fresh, kadang-kadang minum macam tu je. Senang, perut pun tak lapar.

Harga pun sangat-sangat mampu milik. Saya yang masih student ni pun mampu beli ESP ni guna wang sendiri. Tak perlu susahkan parents sebab memang harga mampu milik. 

Jadi, cubalah segelas hari ini dan rasakan perubahan yang akan berlaku pada diri anda. Anda pasti sukakannya :D

Ingat ya, pilihlah soya yang ada label non-GMO, jangan main ambil yang murah tapi sebenarnya GMO yang boleh bawa kanser dan maut. Buatlah pilihan yang bijak kerana pilihan semestinya di tangan anda.

Thanks for reading my love story with ESP!



***************************
PROMOSI MARCH 2015!!
***************************
ESP BUY 6 FREE 1
(SAVE UP TO RM400+)

* FREE MEMBERSHIP *
* FREE 1 ESP *
* MEMBER'S PRICE *
* CASH BONUS *

OR

ESP BUY 2 GET 5% DISCOUNT
(SAVE UP TO 70++)

Promosi sah sehingga 28 MAC 2015 sahaja.
Cepat-cepat dapatkannya ya!!





Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aziemah untuk:-


FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Noor Aziemah
Shaklee ID : 1144358
aziemah96@yahoo.com
012-6818763 (Call, SMS, WhatsApp)

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI