7 Zikir Pembuka Rezeki

By ~Noor Aziemah~ - 23:43:00

Assalamualaikum....

Apa khabar pembara blog nooraziemah.blogspot.com? Azie doakan semoga anda semua berada di bawah rahmat Allah swt. InsyaAllah...

Azie nak kongsi sesuatu yang Azie dapat dari group whatsapp iaitu 7 Zikir Pembuka Rezeki. Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi manfaat kepada anda semua.

7 ZIKIR PEMBUKA REZEKI.

1. Memperbanyakkan membaca - La Haula Wala Quwwata Illa Billah -

Barang siapa yang lambat Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan La hawla Wala Quwwata Illa billah (HR. At-Tabrani)


2. Membaca - La Ilaha Illallahul Malikul Haqqul Mubin -

Barangsiapa setiap hari membaca La Ilaha Illallahu Malikul Haqqul Mubin maka bacaan itu akan menjadi Keamanan dari Kefakiran dan menjadi Penenteram dari rasa takut dalam kubur (HR. Abu Nu'aim dan Ad Dailami)


3. Membaca - Subhanallah Wabihamdihi Subhanallahil Adzhim.

Dari setiap kalimah itu, seorang Malaikat yang bertasbih kepada Allah Ta'ala sampai hari kiamat yang pahala tasbihnya itu diberikan untukmu. (HR. Al Mustagfiri dalam Ad Da'awat)


4. Membaca surat Al-Ikhlas.

Barangsiapa membaca Surat Al Ikhlas ketika masuk rumah maka berkah bacaan menghilangkan kefakiran dari penghuni rumah dan tetangganya. (HR At Tabrani)


5. Membaca surah al Waqiah

Barangsiapa membaca surah al Waqiah setiap malam, maka tidak akan ditimpa kesempitan hidup (HR Al Baihaqi dalam Syu'ab Al Iman)


6. Memperbanyak Selawat Ke Atas Nabi:

Dari Umar bin al Khattab dari Nabi saw bersabda: Barangsiapa berselawat kepadaku satu kali selawat maka Allah akan membalas sepuluh kali selawat dan mengangkat darjatnya sepuluh kali darjat (Dikeluarkan oleh Imam Bukhari dalam Adabul Mufrad)


7. Melazimkan beristigfar.
Barangsiapa melazimkan beristigfar nescaya Allah akan mengeluarkan dia dari segala kesusahan dan memberikan rezeki dari arah yang tidak disangka-sangka.


Jom kita jemput rezeki dengan menjadikan zikir-zikir ini sebagai amalan. Mudah-mudahan ianya menjadi asbab rezeki daripada Allah swt. InsyaAllah.


Salam sayang,

Noor AziemahIngin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi Aziemah untuk:-


FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Noor Aziemah
Shaklee ID : 1144358
aziemah96@yahoo.com
012-6818763 (Call, SMS, WhatsApp)

  • Share:

You Might Also Like

0 jutawan akhirat