13 April 2015

Kalau Nak Kurus Wajib Makan Nasi Hari-Hari

Assalamualaikum....

Azie tahu bila kita sebut pasal diet atau nak kurus, mesti majoriti akan fikir yang nasi punca kegemukan. Dan Azie jugak tahu yang kebanyakan mereka yang sedang on diet mesti akan skip nasi. Mereka akan ambil protein dan sayur-sayuran sahaja.

Untuk carbohidrat, mereka ambil selain nasi contohnya mihun, mee, roti atau lain-lain. Ad juga yang tidak ambil karbohidrat langsung.

Nasi pulak dijauhkan.

Perlu Tahu Kira Kalori

Sebenarnya ramai orang tak tahu berpa banyak calori intake yang badan dia perlukan. Dan saya percaya anda yang sedang baca blog saya ini pun tak tahu macam mana nak kira kalori.

Bila kita tak tahu kira kalori, kita tak tahu berapa banyak yang badan kita perlukan untuk aktiviti seharian.

Maka bila kita tak tahu, kita makan sahaja apa yang ada tanpa mengetahui berapa banyak kalori dalam badan tersebut. Kita tak tahu adakah kalori yang diambil itu sudah memadai untuk keperluan badan atau sudah berlebihan?

Contohnya, breakfast pagi tadi, apa yang anda makan? Nadi goreng? Mee goreng? Nasi lemak? Kuih muih?

Tahu tak berapa kalori yang anda ambil itu?

Akibat Bila Tak Tahu Kira Kalori

Bila anda tak tahu kira kalori, anda akan makan apa-apa sahaja yang ada di depan mata anda tanpa tahu sudah berapa banyak kalori yang anda masukkan ke dalam badan anda.

Mungkin anda ambil kalori yang terlebih banyak daripada jumlah kalori yang diperlukan oleh badan anda.

Apabila perkara ini terjadi, kalori yang berlebihan itu akan bertukar menjadi lemak tepu . Dan, bila anda tidak bersenam langsung, makin banyaklah lemak tepu dalam badan anda. Lama-lama berat badan anda pun akan bertambah sebab ada banyak lemak-lemak tepu dalam badan.

Yang sedihnya bila semua ini terjadi, anda akan menyalahkan nasi 100% lalu berazam untuk skip nasi dalam diet anda.

Nasi Tidak Bersalah

Sebenarnya, nasi bukanlah punca kegemukan. Tapi, masalah utama rakyat Malaysia adalah mereka tidak tahu jumlah kalori yang diperlukan untuk kekalkan berat badan. Kevin Zahari yang terkenal sebagai ikon kurus pun makan nasi hari-hari.





Wajib Makan Nasi Hari-Hari Kalau Nak Kurus

Dalam program Now Everyone Can Kurus, peserta didedahkan dengan rahsia-rahsia dan tips-tips nak kurus dengan mudah dan senang.

Mereka semuea perlu faham akan teknik kurus yang betul dan sistematik. Sebab itu, mereka semua diajar cara untuk kira kalori yang betul, berapa jumlah kalori yang mereka perlukan untuk menguruskan badan atau mengekalkan berat badan.

Sasaran mereka adalah menurunkan 10kg-15kg dalam masa 100 hari.

Mereka juga diwajibkan untuk makan nasi setiap hari untuk kurus dengan mudah. Saya nak share dengan anda kisah salah seorang peserta Now Everyone Can Kurus yang makan nasi hari-hari tapi tetap boleh kurus.



Ini salah seorang peserta Now Everyone Can Kurus. Namanya Din dan berasal daripada Kuala Lumpur. Ini adalah gambar beliau beberapa tahun yang lepas. Waktu itu, berat beliau adalah 138kg.




Din berjaya turunkan berat badan dari 138kg hingga ke 123kg. Sepanjang proses ini, beliau makan nasi setiap hari.




Di atas ini adalah gambar Din pada hari pertama program Now Everyone Can Kurus. Berat beliau ketika ini ialah 123kg



Ini pula gambar Din selepas 28 hari. Din berjaya turunkan 7.3kg dalam masa 28 hari. Beza tak gambar beliau sebelum dan selepas NECK?

Beliau memakai baju yang sama dan dari posisi yang sama.




Setiap hari, Din makan nasi. In fact, semua peserta Now Everyone Can Kurus diwajibkan makan 5 kali sehari sepanjang program ini untuk memudahkan penurunan berat badan.




Ini pula gambar Din pada hari ke 30 bersama Now Everyone Can Kurus. Beza kan Din yang dahulu dan Din yang sekarang?

Ini baru hari ke 30. Now Everyone Can Kurus berlangsung selama 100 hari. Agak-agak boleh bayangkan bagaimana Din selepas 100 hari?

Yang paling best nya, hari-hari Din makan nasi dan tidak pernah sekali pun pergi gim. Beliau mahu buktikan kepada semua rakyat Malaysia yang kalau nak kurus, kita perlu ada mentor, ilmu dan sistem yang betul dan sistematik.

Kita tidak perlu pergi gym untuk kurus. Dan kita tidak perlu skip nasi dalam diet untuk kurus. In fact, kalau nak kurus anda hanya perlu lakukan dari rumah dan boleh makan nasi hari-hari.

Inilah ilmu-ilmu yang kita ajar dan diamalkan dalam program Now Everyone Can Kurus. Amacam?

Percayalah... Nasi bukannya punca kegemukan. Kita boleh makan nasi setiap hari walaupun kita sedang berdiet. Dan secara logiknya saya terfikir, bolehkah kita tinggalkan nasi dalam diet seharian.

Bukankah nasi itu makanan ruji rakyat Malaysia?

Jika anda masih rasa yang nasi itu punca kegemukan, kenapa terdapat rakyat di negara barat yang gemuk walaupun kita tahu mereka semua tidak makan nasi?

Logik kah mereka gemuk jika nasi itu punca kegemukan?

Percayalah, nasi bukan punca rakyat Malaysia gemuk dan jika anda tahu caranya, anda juga boleh kurus dengan mudah.

Dapatkan Ebook Now Everyone Can Kurus!

Saya nak bagi anda semua ebook Now Everyone Can Kurus.



Anda boleh dapatkan ebook ini dengan 2 cara,

1. Beli pada harga RM20

Ebook ini dijual dengan harga RM20.00. Ianya setebal 150 muka surat dan dalamnya terdapat pelbagai rahsia, tips dan kisah motivasi untuk menurunkan berat badan.

Jika anda mahu membuat pembelian, sila masukkan duit kedalam akaun berikut:

Noor Aziemah Noor Azman
Maybank: 164306419902
Email: aziemah96@yahoo.com

Kemudian, whatsapp Azie 0126818763 nama dan email anda.

Jika anda tidak berpuas hati, kami akan memulangkan duit RM20 anda.

2. Atau DAPATKANNYA DENGAN PERCUMA!

Ya, dapatkannya secara percuma.Anda tidak perlu membayar 1 sen pun. Caranya ialah dengan menekan butang SHARE di bawah dan SHARE kan link ini.

Selepas itu, anda boleh whatsapp azie 0126818763 nama dan email anda.

Link ebook ini akan di email kepada anda secara percuma.

Ianya satu amanah buat anda sekiranya anda memilih untuk mendapatkan ebook ini secara percuma dengan cara kedua.


Saya doakan semoga anda kurus dan sihat.


Salam sayang,

Noor Aziemah
Now Everyone Can Kurus


Sila tekan button like and share jika anda rasa entri ini mampu memberi manfaat kepada lebih ramai orang. Terima kasih.

2 comments:

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI