24 September 2016

Minuman yang Semua Orang Kena Ada Untuk Kekal Bertenaga: Cinch Energy Tea Mix

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh...





Haa cer baca kat atas tu. Testimoni fresh from oven ni tau. Ni pendapat kawan Azie yang ada masalah sentiasa penat dan tak ada tenaga untuk study.




KISAH AZIE
Actually, dulu masa foundation, Azie pun ada masalah macam ni tau. Dulu Azie selalu rasa mengantuk, tak bertenaga, badan lesu, mudah letih, rasa nak tidur je. Dah tidur petang berjam-jam pun still rasa mengantuk lagi. Pagi-pagi tak payah cakaplah. Kalau kelas pagi pukul 8 pukul 9 pagi tu memang tak fokus pun dalam kelas, especially kelas Biology dan kelas Chemistry. Azie memang tak boleh fokus dalam kelas sebab mengantuk gila pada waktu pagi. Mungkin sebab Azie bukanlah seorang morning person.

Masa last semester kat CFS (centre for foundation studies, IIUM), PJ Azie selalu minum nescafe. Boleh dikatakan setiap hari nak minum nescafe, tak kira lah nescafe 3-in-one ke atau yang tin tu ke, mesti kena minum sebab kelas pagi2 dan selalu mengantuk. Tapi ada side effect. Semakin lama azie semakin bertambah penat, semakin tak bertenaga, semakin malas. Bukan tu je, tangan dah start menggigil2 dan kerap berpeluh.

Bila dah selalu penat, lesu dan malas memang Azie tak study sangat la. Study pun tak boleh fokus. Tak boleh masuk. Memang prestasi pelajaran Azie pun jatuh sikit berbanding masa first year kat cfs. 

So semester baru ni degree ni, Azie berazam tak nak minum nescafe dah. Azie cuba cari alternatif lain, maka Azie pun try Cinch Energy Tea Mix. Kelas Azie almost setiap hari start pukul 8 tak pun pukul 9. Nak kejar bas, memang kena turun 7:30am la. Azie try minum satu saket setiap kali sebelum pergi kelas. Kadang-kadang campur dengan ESP dua sudu dan oat 2-3 sudu sebagai pengganti breakfast. 

Surprisingly, bila Azie minum cinch tea sebelum pergi kelas, Azie boleh kekal segar dan tak mengantuk dalam kelas walau kelas tu bosan macam mana pun. Azie boleh stay awake. Azie sudah tak mengantuk lagi. Kalau sebelum ni Azie susah nak fokus dalam kelas sebab mengantuk sangat-sangat, sekarang masalah tu dah selesai dah. Bancuh satu saket cinch tea, bawak pergi kelas dalam botol, pastu minum. Memang bertenaga sampai petang!

Ada satu hari tu, Azie bangun dalam pukul 2am untuk study subjek pyschology sebab siangnya tu ada quiz. So azie bancuhlah cinch tea ni dan study. Memang Azie segar je sampai lepas subuh. Lepas tu minum lagi sekali dalam pukul 8:30am tu sebab takut mengantuk dalam kelas. Memang sampai petang la bertenaganya. Malam pukul 8pm-9pm baru rasa mengantuk. Memang sangat awesome cinch tea ni!





KISAH KAWAN AZIE

Berbalik kepada cerita kawan Azie yang kat atas tu, dia whatsapp Azie kata ada masalah tenaga. Dia selalu penat, buat kerja penat, buat kerja penat. Malam-malam susah nak tidur. Dan lagi satu masalah besar dia, dia tak boleh minum teh. Tak semua teh dia boleh minum sebab dia akan sakit kepala dan rasa nak muntah. Dia akan rasa pening-pening sakit kepala. Dia nak try dulu sebab takut tak sesuai, so Azie bagi dia rasa satu saket.

Dan feedback dia macam yang anda baca kat atas tu. Dia suka dan okay je dengan cinch tea. Tak ada rasa loya-loya atau nak muntah. Energi meningkat dan tahan lama. Dia minum dalam pukul 8am dan petang tu Azie whatsapp dia tanya okay lagi ke. Dia still lagi okay, tak mengantuk even dah makan tengah hari. Rasa berbeza sebelum dan selepas minum cinch tea ni. Memang terbuktilah yang cinch tea ni sangat awesome!



Kalau anda nak rasa kehebatan Cinch Tea ni, boleh dapatkan dari Azie ye. Masalah anda yang sentiasa lesu, sentiasa penat, sentiasa tak ada tenaga, susah nak fokus dalam apa anda lakukan InsyaAllah akan selesai dengan asbab Cinch Tea ni.

Salam sayang,
Noor Aziemah

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI